Carnica-Region Rosental - Welkom in Karinthië

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Carnica-Region Rosental

Niet voor niets is het Rosental het meest bezongen dal van Karinthië. Hier volgt de Drau haar natuurlijke verloop, in het zuiden verheffen zich de mooiste toppen van de ruwe, karstige Karawanken. Oorspronkelijk boerenlandschap, sprookjesachtige weiden en gezellige cafés maken deze zuidelijke regio tot een ware belevenis.

Hoogste toppen  
 Karawanken  
   Hochstuhl  2237 meter
   Hochobir  2193 meter
   Koschutnickturm  2136 meter
   Frauenkogel  1892 meter
   Ferlacher Horn   1840 meter


Rother Wanderführer Kärntner Seen


Bestel nu direct bij www.klimboeken.nl


Rother Wanderatlas Kärntner Bergwelt

Bestel nu direct bij www.klimboeken.nl


F&B - wandelkaart Carnica Region - Rosental - Klagenfurt

Bestel nu direct bij www.klimboeken.nl

Tourentips:

Klagenfurter Hütte (1664 meter) - Hochstuhl

Vanuit Freistritz komt u via het schilderachtige Bärental bij de Klagenfurter Hütte (1664 meter), vertrekpunt is parkeerplaats Johannsenruhe (1150 meter). Deze wandeling is vooral voor gezinnen zeer geschikt. Wie de Hochstuhl (2237 meter) mee wil nemen dient vanaf parkeerplaats Stou Hütte de weg 672 resp. 603A naar de Bärensattel te volgen. In oostelijke richting verder over de Transversalen Alpenweg 1 naar de Hochstuhl (2237 meter) en via de Bielschitzasattel naar de Klagenfurter Hütte. Afdalen over de Normalweg naar de Stouhütte.

Wandeltijd: gemoedelijke 2 uur naar de Klagenfurter Hütte vanaf parkeerplaats Johannsenruhe, 6-8 uur naar de Hochstuhl vanaf parkeerplaats Stou Hütte
Moeilijkheidsgraad: makkelijk (Klagenfurter Hütte), moeilijk (Hochstuhl)
Tussenstop: Klagenfurter Hütte, Gasthöfe in Freistritz


Klimroute in het Koschutagebied


Uitgangspunt is het Koschutahaus (1280 meter). Voor diegenen met een goede conditie en zonder hoogtevrees is de nieuwe klimroute naar de Lärchenturm (1980 meter, moeilijkheidsgraad C/D) een uitdaging. Na een korte afdaling in de insnijding van de rotswand over de Lärchenberg langs de Koschuta-bergkam tot de Koschutnigturm (2136 meter). Via het gerenoveerde ÖTK-klimpad weer terug naar het uitgangspunt Koschutahaus.

Wandeltijd: dagtocht
Moeilijkheidsgraad: moeilijk, klimuitrusting en helm noodzakelijk
Tussenstop: Koschutahaus, Gasthöfe in Zell

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu