K A R I N T H I Ë
WELKOM IN
PROVINCIE VAN BERGEN EN MEREN
Ga naar de inhoud
Naturarena Kärnten

Gail-, Gitsch-, Lesachtal, Weissensee, Nassfeld/Hermagor

Indrukwekkende rotswanden, eenzame hoogkaren, lieflijke dalen, steile bergpaden en stroperspaden, fossielen en unieke planten (wulfenia) maken de regio tot een geologisch en biologisch openluchtmuseum. De fjordachtige Weissensee en het oorspronkelijke Lesachtal zijn onderscheiden met internationale toeristische en milieuprijzen. De warme Pressegger See lokt.

Bergliefhebbers kunnen in de Natuurarena Karinthië hun hart ophalen. Wandelaars lopen warm voor de fantastische alpenweiden en zuidelijke toppen. Klimmers bedwingen hier interessante wanden, pijlers en rotsspleten. Extreme avonturiers zijn niet zo makkelijk te verrassen. Hier wel! De enige ondergrondse klettersteig van Oostenrijk ligt in deze regio en is populair bij rafters, mega-divers (grootste gebied van de Alpen) of canyoningfans. “Avonturen Alpen” omvat 44 programma’s voor gezinnen, actieve- en genotavonturiers. Maar de rotskastelen van de Karnische Alpen vertellen ook een tragisch verhaal. Bergpaden en stellingen getuigen van de gevechten uit de Eerste Wereldoorlog. Wegen die ooit volken scheidden behoren nu toe aan de wandelaars (“Via della Pace”, de weg van de vrede). Verder terug in de geschiedenis van de aarde leiden 5 geo-trails – een reis in de tijd van 500 miljoen jaar.
Hoogste toppen  
 Gailtaler Alpen  
   Reißkofel 2371 meter
   Jaukenhöhe 2234 meter
   Spitzegel 2119 meter
 Karnische Alpen  
   Hohe Warte 2780 meter
   Trogkofel 2279 meter
   Hohe Trieb 2199 meter
   Gartnerkofel 2195 meter
   Oisternig 2052 meter
   Poludnig 1999 meter


Onderweg op de vlakte: 26 themawandelingen brengen u dichterbij de bijzonderheden van de Natuurarena Karinthië: molens, geo-trails, visgebieden. Onze tip: “Aktive Fitness Park” aan de Weissensee en Nordic.Fitness.Sports.Parks aan de Pressegger See/Hermagor.

Onderweg in het middelgebergte: bergpaden als de Karnische Höhenweg 403 ontsluiten een bijzonder wijds uitzicht. Steeds het water volgen: Garnitzenklamm, Mauthner Klamm!

Onderweg in het hooggebergte: de Karnische Alpen lokken met indrukwekkende toppen. De grens met Italië wordt omzoomd door een reeks tweeduizenders (Hohe Warte, Trogkofel), parallel daaraan lokken de Gailtaler Alpen.


Tourentips:

Golz (2004 meter)
Een tocht door de Natuurarena Karinthië combineert berg en meer. Vanuit Techendorf vertrekt u via de idyllische Naggler Alm en de Kohlröslhut naar de Golz. Als verlichting bij het lopen kunt u de Weissensee 4-persoonsstoeltjeslift nemen. De "afdaling" gaat via de Hermagorer Bodenalm. Een lijnboot brengt de wandelaars terug naar Techendorf.

Wandeltijd: 5 uur
Moeilijkheidsgraad: makkelijk - middel
Tussenstop: Gasthaus Naggler Alm, Kohlröslhut, Hermagorer Bodenalm (eigen kaasmakerij)


Karnische Höhenweg (KHW 403)
Een klassieker! De Karnische Höhenweg is een zeer goed toegankelijke en bewegwijzerde wandelroute van 110 kilometer van Sillian tot Thörl-Maglern langs de Karnische hoofdkam, idyllische bergmeren, zoals de Wolayersee, de Grünsee, de Zollner See of de Egger-Alm-See. Hier ontmoet de wandelaar een zeldzaam geworden dieren- en plantenwereld. Europa's grootste geotrail met 5 natuurleerpaden, 25 panoramaborden en 58 borden met gesteentebeschrijvingen vertellen van de eeuwige wissel van vergankelijkheid en wording.

Wandeltijd: 8 - 9 dagen, deeltrajecten mogelijk
Moeilijkheidsgraad: middel - veeleisend
Tussenstop: Sillianer hut, Neue Porze hut, Hochweißsteinhaus, Eduard-Pichl-hut, Dr. Steinwenderhut, Alpenhof Plattner


Cellon Stollenweg
Klim over gemakkelijke weg naar de ingang van de oorlogsgangen, ca. 150 meter lang (zaklamp)! Door de gangen omhoog naar een klein vooruitspringend gedeelte, waar vandaan het bergpad, de "Friedensweg", naar de top van de Cellon voert (klimervaring noodzakelijk!). Afdaling in keerbochten naar de Grüne Schneid, verder over weiden naar de beekloop (aftakking Marinellihut). Nu naar links afslaan en verder naar de Plöckenpas.

Wandeltijd: 3 uur
Moeilijkheidsgraad: middel
Tussenstop: Gasthof an der Grenze, Plöckenhaus


Garnitzenklamm
Deze romantische wandeling door de langste en misschien meest alpinistische kloof van Karinthië toont indrukwekkende voorbeelden van de kracht van het water: reusachtige door draaikolken gevormde stenen kommen, overhangende stenen daken, bonte steenlagen. De 6 km lange kloof is uitstekend toegankelijk. Bergpaden en bruggen voeren over kloven en watervallen. Het geotrail geeft een aardgeschiedenis die u niet snel zult vergeten.

Wandeltijd: 2,5 uur vanaf Möderndorf bij Hermagor tot Klammende
Moeilijkheidsgraad: middel - laatste stuk: geen last van hoogtevrees hebben
Tussenstop: Klammwirt


Sprookjesoeverweg "Morgenrood kust Zilvermaan"
Deze themaroute voert direct lang de oever van de idyllische Weissensee. Borden en sculpturen begeleiden u op deze wandeling. 's Avonds romantisch, 's morgens vroeg verfrissend.

Wandeltijd: half uur tot drie kwartier
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Terug naar de inhoud