Ossiacher See - Welkom in Karinthië

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Ossiacher See

Cultuurliefhebbers zoeken de nabijheid van het op 2 na grootste meer van Karinthië. Ossiach is het toneel van één van de belangrijkste klassieke muziekfestivals, het festival “Carinthischer Sommer”. De voorliefde voor dit meer wordt gedeeld met snelle watersporters. Zeilers en surfers waarderen de wind, die vanaf de nabijgelegen Gerlitzen over het meer waait. De veelheid aan uitstapjes rondom het meer is bijna onverslaanbaar; de apenpark “Affenberg”, het kasteel Landskron met de adelaarsvoorstellingen, het Villacher rijtuigenmuseum, zomerrodelbaan Verditz…

Meer info: www.ossiachersee.net

Zwemwaterkwaliteit: zeer goed
Oppervlakte: 1078,75 ha
Diepte: 52,60 meter
Watertemperatuur tot: 26ºC
Openbare stranden: 13
Hoogteligging: 501 meter
Mogelijkheden: vissen, botenverhuur, parasailen, zeilen, surfen, duiken, waterskiën


Tips:


Minimundus

In Klagenfurt vindt u Minimundus, een Oostenrijkse versie van Madurodam. Wat in 1958 op kleine schaal begon, is ondertussen tot perfectie uitgevoerd. Vandaag de dag zijn er zo'n 150 modellen van de mooiste bouwwerken uit alle 5 de continenten te bezichtigen, die tot in detail zijn uitgewerkt.

Meer info: www.minimundus.at
Affenberg

In Affenberg Landskron komt u apen tegen in de vrije natuur. Geen kooien of glas dat u scheidt van de dieren. Begeleiders vertellen alles over de apen. Een bijzondere attractie zijn de zwemmende apen. Er zijn 2 vijvers, waarin de apen zelfs naar voedsel duiken, zich afkoelen als het warm is, of waarin ze gewoon spelen.

Meer info: www.affenberg.com


Foto: Vi-Fa-Os Tourismus


Ossiacher See Schifffahrt


Vaar mee met de MS Ossiach of de MS Villach over de Ossiacher See. Er zijn 9 aanlegplaatsen. Ook kunt u van mei t/m september een zomeravondvaart maken, dansen op live muziek en genieten van een Karinthisch boerenbuffet op de Ossiacher See.

Meer info: www.schifffahrt.at/ossiachersee


Foto: Vi-Fa-Os Tourismus

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu