K A R I N T H I Ë
WELKOM IN
PROVINCIE VAN BERGEN EN MEREN
Ga naar de inhoud
Millstätter See

Het water van de Millstätter See fascineert, de natuur betovert. Typisch voor de Millstätter See is de terrasvormige topografie. Het meer, op 600 meter, vormt de eerste trede. De tweede trede, op 900 meter, is het hoogplateau dat zich uitstrekt van de oostelijke tot de westelijke oever van het meer. Op 2000 meter ligt de derde trede, de Millstätter Alpe.

De Millstätter See ligt te midden van de bergenwereld van het Nationalpark Nockberge, de Millstätter Alpe met de Tschiernock, het Goldeck en de mystieke Mirnock. Haar prachtige kleurenspel en het kristalheldere drinkwater met een hoog gehalte aan mineralen verleiden tot unieke bergen- en merencontacten. Ruim 500 km wandelwegen ontsluiten het prachtige landschap tussen water en bergen. Direct aan het meer of op beleveniswandelingen hoort u steeds het geluid van zacht kabbelend water. Alpinistische hoogstandjes beleeft u op de hoogste berg van Oostenrijk: de Großglockner op slechts 80 km van de Millstätter See. De granaten maken menige wandeling op de Millstätter Alpe of in de “Granatschlucht” tot een spannende speurtocht naar schatten. Nieuwe energie tankt u op de “Orten der Kraft” bij de Mirnock. Het pad leidt bijvoorbeeld langs een “Loch-Menhir”, die de blik richt op het Gipfelkreuz van de Mirnock.
Hoogste toppen  
 Nationalpark Nockberge  
   Mirnock 2110 meter
   Tschiernock 2088 meter
   Millstätter Alpe 2091 meter
   Palnock 1901 meter
Reißeck Gruppe  
   Gr. Reißeck 2966 meter
   Zaubernock 2944 meter
   Tristenspitz 2930 meter
   Hohe Leier 2774 meter
   Sonnblick 2515 meter
 Goldeck 2142 meter


Onderweg op de vlakte: wandelwegen zijn ideaal om meer over de ware natuur van de Millstätter See te weten te komen: Kneippen, kracht, kruiden verzamelen.

Onderweg in het middelgebergte: de hoogtes ten noorden van het meer maken deel uit van de Nockbergen. Millstätter Alpe, Mirnock, Tschiernock maar ook het Goldeck in het zuiden lokken met bergwandelingen.

Onderweg in het hooggebergte: in de Reißeck Gruppe liggen mooie toppen voor ervaren alpinisten. Verder in de richting van de Alpenhoofdkam is een uitstapje naar de Hafnergruppe de moeite waard.


De Reißeck Gruppe vanaf de Millstätter See.


Tourentips:

Mirnock
Uw tocht op de mystieke berg Mirnock aan de oostzijde van de Millstätter See gaat van boer "Spieler" via de Neugartenhut (Rauter Alm), door het bos tot aan de bergkam. Op de top op 2110 meter geniet u van een fantastisch uitzicht over Karinthië. De terugweg gaat via de Bodennock richting Alpengasthof Possegger. Op de hellingen van de Mirnock liggen de "Krachtplaatsen" (energie met hoge rechtsdraaiende frequentie) en natuurveen, dat uitnodigt om te baden en te Kneippen.

Wandeltijd: 3 uur
Moeilijkheidsgraad: middelzwaar
Tussenstop: Alpengasthof Possegger, Alpengasthof Bergfried


Krachtplaatsen
Hoog boven de Millstätter See, in de bergplaats Gschriet, liggen de "krachtplaatsen" die niet alleen aantrekkelijk zijn vanwege hun bijzondere landschappelijke schoonheid. Het zijn ook plaatsen waarvan energie met een zeer hoge, rechtsdraaiende frequentie uitgaat. Deze plaatsen zijn enorm positief. Hier kunnen door stress verzwakte cellen op natuurlijke wijze weer opladen en regenereren.

Wandeltijd: 5 minuten vanaf Alpengasthof Possegger
Moeilijkheidsgraad: makkelijk en toegankelijk voor rolstoelen
Tussenstop: Alpengasthof Possegger


Gezinswandeling Goldeckgebiet (2142 meter)
De Goldeckkabelbaan maakt de start van deze makkelijke wandeling naar de Goldeck (2142 meter) en verder naar de Martennock (2039 meter) eenvoudiger. De zonnige Goldeck is één van de mooiste uitzichtbergen in het Kärnter Oberland. Bij helder weer kunt u makkelijk tot de Großglockner, de Karnische Alpen, in het Drautal en op de Millstätter See kijken.

Wandeltijd: ca. 1 uur
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Tussenstop: Goldeckbergstation, PanoramaalmGentiaan-granaatpad op de Millstätter alpenweide
Deze rondwandeling voert door de grootste granaatvindplaatsen (edelsteen) van de Alpen. De route begint bij de Lammersdorfer hut, dan naar de "Stana Mandl" (stenen mannetje), verder over de bergkam naar het Obermillstätter Almkreuz en via de Ortner-hut weer terug naar het uitgangspunt. Vooral indrukwekkend in de bloeitijd van de gentiaan in mei en juni!

Wandeltijd: 3,5 uur vanaf de Lammersdorfer hut
Moeilijkheidsgraad: middel
Tussenstop: Ortner hut, Lammersdorfer hut


Molen- en Kneippwandelweg Kanig
Op de wandelweg bij Kanig vlakbij Radenthein draait alles om oude volkscultuur. De start is bij het "Türkhaus", een oude boerenwoning, de interessante etappe met waterraderen uit de 18e eeuw, bosbelevenispad, blokhut, broodbakkerij, "Felsendusche", "Bärenwand" en plaatsen om te watertrappelen volgen.
Wandeltijd: max. 1 uur
Moeilijkheidsgraad: kinderspel


Een parasailer maakt een vlucht vanaf de Goldeck richting de Millstätter See.

Terug naar de inhoud