K A R I N T H I Ë
WELKOM IN
PROVINCIE VAN BERGEN EN MEREN
Ga naar de inhoud

Wörthersee

Wörthersee

De Wörthersee is de grootste, niet alleen naar oppervlakte gemeten. Klagenfurt lokt met het grootste binnenmeer van Europa de beachvolleybal Grand Slam en de Wörthersee-Bühne. Velden is mondain met casino, Pörtschnach presenteert zich elegant aan de Monte Carlo Platz, Maria Wörth heeft zijn beroemde kerk.
Zwemwaterkwaliteit: zeer goed
Oppervlakte: 1938,75 ha
Diepte: 85,20 meter
Watertemperatuur tot: 27ºC
Openbare stranden: 18
Hoogteligging: 439
Mogelijkheden: vissen, botenverhuur, parasailen, zeilen, surfen, duiken, waterskiën


Tips:

Schip ahoi!
De Wörthersee-scheepvaart is DE belevenis aan het meer, onafhankelijk van het weer. Geen vakantie zonder een tocht op het stoomschip Thalia - bouwjaar 1909 - of een themavaart (Kinderabenteuer, Kulinarik, Wörthersee-Film) te hebben beleefd. De vloot bevat 4 schepen. De Wörthersee van zijn zeer bijzondere kant!
Meer info: www.woertherseeschifffahrt.at

Copyright Wörthersee Tourismus

Landspitz & Strandbad Pörtschach
Als een haak schuift het schiereiland Pörtschach in de Wörthersee. Aan haar uiteinde groeien de mooiste bloemen - prachtig flaneert zij de Landspitz. Een aanbeveling is één van de mooiste strandbaden: het Pörtschacher Bad is middels een indrukwekkende boogbrug met het bloemeneiland verbonden.
Meer info: www.poertschach.at

Copyright Wörthersee Tourismus

Klankfonteinen van Velden
Vanaf eind mei is de Klangwelle Velden in de Wörthersee actief. Waterspektakel met metershoge fonteinen, watermuren, filmprojecties en een lasershow. Thema's meestal over water, muziek en film. Absoluut bezienswaardig! En gratis entree!
Meer info: www.klangwelle.at


Copyright Wörthersee Tourismus

Terug naar de inhoud