K A R I N T H I Ë
WELKOM IN
PROVINCIE VAN BERGEN EN MEREN
Ga naar de inhoud

Wörthersee

Wörthersee

Duidelijk, bij de Wörthersee denken veel mensen aan zwemmen, scene of golf. Maar bij de grootste badkuip van Karinthië beginnen en eindigen ook veel prachtige wandelingen. En niet alleen bos- en weidewandelingen, maar ook zware tochten. Met de Wörthersee Kärnten Card in uw rugzak verovert u de bergen die zich bij helder weer in de Wörthersee spiegelen.
De zware tocht voert door heuvelachtig terrein en heeft een totale lengte van ca. 65 km. Met enkele steile stukken zijn er zo’n 1900 hoogtemeters te overwinnen. De routes lopen grotendeels door een bosrijk gebied, maar steeds weer met een heerlijk uitzicht op de Wörthersee en de bergketen van de Karawanken. Wandelaars kunnen hun tocht het beste beginnen en onderbreken bij de bootaanlegplaatsen rondom het meer, want met de Wörthersee Card in de rugzak wordt u door iedere Wörthersee-boot comfortabel en gratis naar het uitgangspunt van de tocht teruggebracht. De Wörthersee Card betekent “Wandelen zonder grenzen”: zo kunt u bijvoorbeeld naar de Nockberge, de Karawanken of naar de mooiste bergtoppen van Slovenië in het nationale park Triglav gaan- het maakt niet uit waar, transfer en tochtengids zijn altijd inclusief. U heeft de keuze over de gehele hoogtelijn.
Hoogste toppen  
 Julische Alpen  
   Triglav (Slo) 2864 meter
   Mangart (I) 2679 meter
   Cima del Cacciatore (I) 2071 meter
   Privec (Slo) 1781 meter
 Rondom het meer  
   Hoher Gallin 1046 meter
   Pyramidenkogel 850 meter
   Spintikteiche/Friedhöhe 682 meter
   Kathreinkogel 772 meter
   Pirker Kogel 663 meter

Onderweg op de vlakte: wandelen en leren is het devies op de heuvels rond het meer: hoe most wordt gemaakt, brood wordt gebakken, kaasnudels worden bereid…

Onderweg in het middelgebergte: om hoogte te winnen verbreedt u uw horizon, met excursies naar de Karawanken, Karnische Alpen en de Nockbergen.

Onderweg in het hooggebergte: in de Julische Alpen en het nationale park Triglav vindt u tweeduizenders zoals de Cima del Cacciatore. Tijdens de Alpe-Adria tocht passeert u natuurschoonheden als het Soca-dal (bovenloop Isonzo).


Copyright: Wörthersee Tourismus


Tourentips:

Panoramatocht op de Gerlitzen
Met de Kanzelbahn zonder enige moeite omhoog naar de zonnigste berg van Karinthië. Van de Kanzelhöhe gaat het licht stijgend naar de Berger Alm, waar we reeds de top (1911 meter) zien. Boven aangekomen genieten we van het heerlijke uitzicht op de Karawanken, de Julische Alpen en de Ossiachersee. Op de terugweg naar beneden komen we bij de Pöllinger Hütte, waar we een korte pauze inlassen en het Almmuseum bezichtigen.

Wandeltijd: 3 uur
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld


Gezinstocht Tscheppa-kloof
Deze tocht leidt u door het meest zuidelijke deel van Oostenrijk. Aan de voet van de Loiblpas begint de weg door de bergkloof. Volledig veilig gaat het dan via ladders, trappen en bruggen naar de 29 meter hoge Tschouka-waterval. Vanaf de waterval gaat het via trappen door de rotspoort naar het dal naar Gasthof Sereinig, waar we weer op krachten komen en van het heerlijke panorama van de Karawanken genieten. Daarna maken we nog een kort uitstapje naar de Meerauge, een mystiek, klein, uniek helder en speciaal gekleurd meertje.

Wandeltijd: excursie van een halve dag, 45 min. lopen
Moeilijkheidsgraad: aangenaam, gezellig


Veenwandeling
In de omgeving van de veengronden van Keutschach maakt u kennis met de meest verschillende biotopen (vijvers, bosveen, rietveen, beekjes, natveen, meren) en hun dieren- en plantenwereld. Onder vakkundige leiding ontdekt u dit gebied met alle zintuigen. De 7 km lange tocht is voorzien van informatieborden en is uitstekend geschikt voor volwassenen en kinderen.

Wandeltijd: 2,5 uur
Moeilijkheidsgraad: makkelijk


Panorama "Käsnudel tocht"
Het bereiden van de Karintische Käsnudel is het thema van deze culinaire tocht, die in St. Egyden bij Velden start. De tijd dat de lievelingstocht van Karinthië aan 't koken is, wordt voor een korte tocht naar de Rupertiberg met schitterend uitzicht op het Rosental en de Karawanken benut.

Wandeltijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: heel makkelijk


Alpe-Adria-belevenistocht (I/SLO)
Deze tocht leidt via de Wurzenpas naar Kransjka Gora, omhoog naar de adembenemende Vrsic-pas tot aan de Soca-bron. Tijdens de tocht prachtig uitzicht op de schitterende bergwereld van de Julische Alpen en de smaragdkleurige Soca (Isonzo). Op de terugweg de indrukwekkende vesting Koritna en de Predilpas naar Italië. Een uurtje op de markt in Tarvis sluit deze mooie excursie af.

Wandeltijd: dagtocht
Moeilijkheidsgraad: makkelijk, geen last van hoogtevrees bij de Soca-bron


Terug naar de inhoud