K A R I N T H I Ë
WELKOM IN
PROVINCIE VAN BERGEN EN MEREN
Ga naar de inhoud

Keutschacher See

Keutschacher See

De Keutschacher See was al in vroegere tijden zeer geliefd, paalwoningen getuigen van de vroege bewoning. De natuur doet nu nog puur aan; aan de zuidoever vindt men vele waterlelies. Het meer wordt zeer veel bezocht door campers en gezinnen en door naturisten. In de omgeving vindt u ook nog de Hafnersee en de Rauschelsee, beide met de fiets goed bereikbaar.
Zwemwaterkwaliteit: zeer goed
Oppervlakte: 132,71 ha
Diepte: 15,60 meter
Watertemperatuur tot: 27ºC
Openbare stranden: 8
Hoogteligging: 506 meter
Mogelijkheden: vissen, botenverhuur, duiken
Tips:

Pyramidenkogel
De uitzichttoren Pyramidenkogel maakt het voor eenieder mogelijk om vanaf een hoogte van 905 meter een indrukwekkend uitzicht te hebben op de betoverende bergen van Karinthië, de meren en de dalen. Met een moderne lift bereikt u in 24 seconden het uitzichtplatform. Het zicht reikt van de Karawanken tot aan de Hohe Tauern. Daartussen glinstert het blauw van de Wörther See en het 4-merendal van Keutschach.
Meer info: www.pyramidenkogel.info


Copyright Wörthersee Tourismus

Zauberwald
Het Zauberwald laat kinderharten sneller kloppen en maakt van iedere volwassene een romanticus. Op zo'n 10.000 m² aan de oever van de Rauschelsee treft u sprookjesfiguren, speeltuinen, en nog veel meer aangename verrassingen. In het theater in het bos worden aan de kinderen sprookjes uit 1001 nacht verteld, zodat deze niet in vergetelheid geraken.
Terug naar de inhoud