- Welkom in Karinthië

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Regio's

Hohe Tauern - De Nationalpark-Region in Karinthië

Zomer

Magische momenten in Nationalpark Hohe Tauern

Ga met ons mee op een ontdekkingsreis door de wonderwereld van de natuur en beleef onvergetelijke "magische momenten", waarbij topgidsen werkelijk voor alles zorgen. Want bij de uitgekozen tochten door de wilde, ongerepte wonderwereld van de natuur zijn zelfs de HochGenuss-Kulinarik uit de NationalPark-Region, de praktische shuttlebus en de geleende uitrusting inclusief.

 
Foto: HT-NPR/K. Dapra                                                                               Foto: HT-NPR/K. Dapra

Zo dicht bij de hemel

Onder de imposante top van de Großglockner met 3798 meter hoogte spreidt zich één van de indrukwekkendst hoogtegebergte landschappen van deze aarde uit: Het Nationalpark Hohe Tauern, het grootste beschermde gebied van de Alpen en avontuurlijke speelplaats voor de hele familie. Het Nationalpark is 1800 m2 groot, een oorspronkelijke omgeving van superlatieven: hier vindt u de Pasterze, de langste gletscher in de Oostalpen. Hier ruisen bergbeken als watervallen over de imposante rotswanden richting het dal.

Daarbij is de natuur niet alleen het decor, maar ook een actief recreatie- en belevenisgebied. Een omgeving die geschapen is voor onovertroffen gezamenlijke wandelbelevenissen en natuurindrukken, die de harten van ouders en kinderen net zo snel laten slaan als de afwisselende familieaanbiedingen met de Nationalpark Kärnten Card. Bijvoorbeeld een bezoek aan de spannende BIOS Nationalparkzentrum Mallnitz, rafting op de Möll, goud wassen in het historische gouddelversdorp Heiligenblut en nog veel meer.

 
Foto: NPHT/M. Lackner                                                                         Foto: HT-NPR/K. Dapra

Ook culinair bent u hier goed. U wordt verwend met een nieuwe, innovatieve keuken met traditionele, modern vormgegeven recepten, die de culinaire schatten van het Nationalpark op uw bord toveren. Uw keuken is een vergaarbak van de serene natuur, regionale producten, prachtige mensen en creatieve, individuele doorontwikkeling.


Foto: HT-NPR/M. Glantschnig

Een overzicht van de de bekroonde Natur-Aktiv producten:

Nationalpark Wandelbus
Wij rijden, u wandelt. Milieubewust - aangenaam - zeker.
Meer over deze sensationele wandelbus-service vindt u hier.

"Magische Momenten"
De beste belevenistochten wachten op u, zoals de spectaculaire gletschertrekking over de grootste gletscher van de Oostalpen, de Pasterze. Of de wilderniswandeling in het Nationalpark Hohe Tauern.
Meer informatie vindt u hier.

Nationalpark Kärnten Card
De beste gastenkaart in de Alpen.
U ontvangt dit topproduct van de Nationalpark-Region automatisch bij uw aankomst in de periode begin mei tot eind oktober in ieder inclusief-bedrijf bij en verblijf van 2 nachten.
Meer informatie vindt u hier.

Alpe-Adria-Trail
Omgeven van licht, de zon tegemoet! De nieuwe ster under de langeafstandswandelingen begint bij de Großglockner en loopt tot aan de Adriatische kust. Een onvergelijkbare wandelroute door de Tuin van Eden.
Meer informatie vindt u hier.


Winter

Een winterparadijs wacht op u!


Droomt u ook van besneeuwde berghellingen? Het ongerepte landschap van het Nationalpark in u opnemen, de frisse, heldere winterlucht inademen – sneeuwkristallen, die in de zon glinsteren, van de aanblik van de ondergesneeuwde natuur genieten! Hier in de Hohe Tauern – de Nationalpark-Region in Karinthië vindt u deze winterdroom.

 
Foto: HT-NPR/M. Glantschnig                                                                      Foto: HT-NPR/K. Dapra


De 3 topskigebieden Großglockner/Heiligenblut met uitzicht op de Großglockner en 40 andere drieduizenders, Mölltaler Gletscher/Flattach als enige gebied in Karinthië waar je het gehele jaar kan skiën en de speciale tip voor families Ankogel/Malnitz veranderen uw kijk op dingen. Want skiën met sneeuwzekerheid tot ver in het voorjaar tussen de hoogste bergen van Oostenrijk maken de freeridespecialisten, skiërs en snowboarders enthousiast. Lange afdalingen, wisselende terreinen van verschillende niveaus en afwisselende freeridetrajecten buiten de pistes garanderen oneindig skiplezier voor groot en klein.

Magische momenten beloven bijvoorbeeld de eerste afdaling in de diepe sneeuw, het stap voor stap kennismaken met de verse sneeuw op de mooiste sneeuwhellingen van de skigebieden Großglockner/Heiligenblut en Ankogel/Mallnitz onder leiding van gecertificeerde berg- en skigidsen.

Het thema duurzaamheid kan men hier ook laten serveren. In de vorm van innovatieve “0-km-menu’s” en de “HochGenuss-Kulinarik”, etenswaren, die volgens traditie, landschap en authenticiteit smaken.

 
Foto: HT-NPR/M. Glantschnig                                                                      Foto: HT-NPR/K. Dapra


Overzicht van onze meest gewaardeerde producten:

Het hoogste skiplezier in Karinthië
Het beste gevoel voor de wintersportfans. Dat zijn de skigebieden Grossglockner/Heiligenblut, Mölltaler Gletscher/Flattach en Ankogel/Mallnitz. Temidden van de drieduizenders wacht een fascinerend decor en skiplezier zonder einde:
- Natuursneeuw met zo’n 150 km skipiste
- Perfecte pisten voor beginners en gevorderden
- Sprookjesachtige freeride hellingen
- Sneeuwgarantie van november tot mei, op de Mölltaler Gletscher zlfs het gehele jaar

Magische momenten
Met het excursieprogramma “Magische Momente” beleeft u onvergetelijke momenten in de Nationalpark-Region. U heeft de keuze uit 9 geselecteerde belevenistochten, van het observeren van de Steinwild met hoeders uit het Nationalpark tot aan de eerste afdaling in de Tiefschnee met gecertificeerde berg- en skigidsen. Meer informatie vindt u hier.

White Spirit
Wanneer laat in de herfst de eerste sneeuw de berghellingen bedekt, dan neemt een, voor de huidige hectische tijd, ongewone stilte bezit van de Hohe Tauern. Wie dan niet met sneeuwschoenen of langlaufski’s door de eenzame dalen wandelt of op toerski’s de prachtige toppen beklimt, zal een schitterende wonderwereld van de natuur ontdekken.: White Spirit, het verborgen winterparadijs van de Alpen. Voor informatie over skitochten en winterwandelingen klikt u hier.


Foto: HT-NPR/G. Mussnig

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu